Camerele cu termoviziune MOBOTIX – versatile, performante, extrem de fiabile

Pentru că deseori viziunea optică nu este de ajuns pentru a detecta și preveni un pericol…

Camerele cu termoviziune MOBOTIX, datorită celor două lentile direct alăturate, prezintă o funcție de suprapunere a viziunii optice și celei termale, pentru a identifica locația exactă a hotspoturilor precum incendiile, într-o imagine de o calitate excelentă.

Nivelul înalt al tehnologiei de calibrare a camerei, într-un sistem modular cu două lentile, oferă o claritate superioară în condiții de iluminare scăzută sau condiții atmosferice nefavorabile. 

Camerele termale MOBOTIX, cu două lentile, pot fi setate să realizeze overlay, pentru a genera înregistrări de înaltă rezoluție la detecția de mișcare a unei persoane sau unui obiect.

De asemenea, camerele cu termoviziune MOBOTIX acționează ca sistem stand alone, fără intervenție umană externă. Acestea prezintă 3 tipuri de senzori termali cu lentile cu unghiuri de viziualizare ce permit detecția termală de la distanță, eliminând astfel necesitatea și protejarea personalului de securitate.

Suprapunerea imaginii celor doi senzori, termal și optic, ajută la identificarea persoanelor sau obiectelor, ținând cont de amprenta termică a acestora.

Datorită celor două lentile direct alăturate, camerele cu termoviziune MOBOTIX prezintă o funcție de suprapunere a viziunii optice și celei termale,  pentru a identifica locația exactă a evenimentelor, precum incendiile, cu o claritate superioară a imaginii, în condiții de iluminare scăzută sau condiții atmosferice nefavorabile.

Pentru că deseori, în condiții de vizibilitate redusă sau în întuneric total, imaginile neclare ne pot influența activitatea de zi cu zi…

Soluțiile de analiză video termale MOBOTIX sunt rezistente la intemperii, detectează și înregistrează la distanță obiecte și persoane, folosind spectrul termal TR, chiar și în condiții de întuneric, asigurând în același timp un grad ridicat de confidențialitate.

Camerele cu termoviziune MOBOTIX sunt eficiente chiar și în condiții meteo extreme. Acestea nu necesită surse adiționale de iluminare, fiind ideale pentru detectarea persoanelor sau obiectelor în condiții de vizibilitate redusă, în întuneric, praf sau fum.

Pentru că deseori neputința de a detecta de la distanță eventuale pericole, poate declanșa adevărate dezastre…

Camerele termale MOBOTIX,  cu senzor termal de înaltă sensibilitate, monitorizează până la 20 de zone liber configurabile, într-o singură imagine.

Camerele cu termoviziune MOBOTIX sunt sisteme proactive de detectare, monitorizare și analiză a riscurilor. Tehnologia MOBOTIX TR (Radiometrie termică) permite măsurarea radiației termice pe întreaga zonă a imaginii la nivelul fiecărui pixel al senzorului termal.

Cât de importantă este temperatura?

Pentru că deseori temperatura crește…

Tehnologia de imagistică termică avansată cu infraroșu este singura tehnologie senzorială ce poate detecta de la distanță temperatura anormală.

Camerele termale MOBOTIX, cu senzor de termoviziune de înaltă performanță, detectează, înregistrează și alertează instantaneu referitor la zonele de risc. Acestea detectează schimbări de temperatură, începând cu 0,1 grade Celsius.

Având capacitate de detecție și măsurare a temperaturii de la distanță, camerele cu termoviziune MOBOTIX oferă informații despre valorile pe care le înregistrează, chiar și în cazul persoanelor sau obiectelor aflate în mișcare. În plus, acestea pot declanșa instant notificări la detectarea automata a temperaturii cuprinse între -40 ° C și +550 ° C.